Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Catarina Higgins är årets kommunikatör inom AcadeMedia

Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

LEDARFORUM 2017

En modig och tydlig ledare som vågar prova nya vägar och kommunikativa arbetssätt för att nå bästa resultat. Så lyder delar av motiveringen till varför Catarina Higgins är årets kommunikatör inom AcadeMedia.

Igår fick hon ta emot utmärkelsen inför drygt 500 andra AcadeMedia-ledare.

– Det känns helt fantastiskt roligt, och lite omtumlande, säger hon.

Catarina Higgins är rektor på Plusgymnasiet i Skövde och utöver sitt ledarskap på skolan är hon också en engagerad röst i samhällsdebatten. Hon samarbetar aktivt och framgångsrikt med föreningar, näringsliv och kommun och deltar ofta i olika typer av evenemang utanför den egna skolans väggar.

Varför tror du att du får den här utmärkelsen?

– Vi har jobbat aktivt med kommunikation de senaste fyra åren, vi syns i många olika sammanhang och i sociala medier och tidningar. Vi vill att elever och medarbetare ska vara stolta över sin skola eftersom det i sin tur ger oss förutsättningar att öka måluppfyllelsen. Alla i Skaraborg ska veta vad Plusgymnasiet är, säger Catarina Higgins.

På frågan om vad som utmärker en bra ledare svarar hon så här:
– För mig är det viktigt med god dialog, tydlighet och inte minst passion för sitt yrke!

Här kan du se vilka övriga ledare som får AcadeMedias ledarpriser i år.

#AcadeMedia Academy #Ledarforum2017 #Plusgymnasiet #Skövde