Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Hänt i veckan – vecka 51, 2017

Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Under vinjetten Hänt i veckan sammanfattar vi varje fredag det som publicerats i media under veckan. Det som handlar om skolan i allmänhet och AcadeMedia i synnerhet. Här finns både nyheter från lokal- och riksmedia och de artiklar vi själva publicerat. Vi lyfter också fram debattartiklar som handlar om skola och utbildning.

Det här är terminens sista Hänt i veckan, som nu tar juluppehåll. Nästa Hänt i veckan publiceras 12 januari.

Debatt om skolan

Vinster i välfärden

Nima Sanandaji, Christian Ekström, Byt fokus – börja prata om förlusterna i välfärden, Göteborgs-Posten.

Agneta Semb, Carina Kandell, Caroline Nogelius, Eliseo Soria Reátegui, Lars Jonsson, Linda Stevadotter, Stefan Horn, Susanne Bennström, Tony Blomqvist, Högre skatter med vinstbegränsning i välfärden, Västmanlands Läns Tidning.

Läraryrket

Helene Hellmark Knutsson, Johanna Jaara Åstrand, Vi arbetar för att stärka läraryrket!, Dagens Samhälle.

Våra egna kanaler

Digitalisering är ett av AcadeMedias prioriterade utvecklingsområden framöver. Den tränger in i alla delar av organisationen, från klassrumsundervisningen till kommunikationen med elever och föräldrar. Digitaliseringen kan också bidra till att vända den negativa trend som finns när det gäller avhopp från gymnasieutbildningar. Digitaliseringen kan också bidra till att vända den negativa trend som finns när det gäller avhopp från gymnasieutbildningar. Läs mer i AcadeMedia satsar på digital kompetens.

Den 17-18 januari anordnas rikskonferensen Bättre Skola i Eskilstuna. Konferensen riktar sig till skolledare, lärare, forskare, myndigheter och andra med intresse och ansvar för skolutveckling. Arrangör är SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling och på programmet finns flera kända namn, som exempelvis Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson. Finalisterna till kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola, som i år går till LBS Kreativa Gymnasiet i Halmstad, ska också presentera sitt kvalitetsarbete. Läs mer i Rikskonferens Bättre Skola 17-18 januari.

 

Den som vill följa AcadeMedias egna nyhetsflöde under veckan kan gilla AcadeMedias Facebooksida, där publiceras alla nyheter, pressmeddelanden och blogginlägg.

#Hänt i veckan