Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Kris

×

Vid akut risk för liv eller hälsa – ring alltid först 112.

Krisledning AcadeMedia

Paula Hammerskog
073 334 87 50
Paula.hammerskog@academedia.se

Rutiner vid en kris/allvarlig händelse

  1. Ring din närmaste chef.
  2. Börja dokumentera det som hänt/händer.
  3. Informera AcadeMedias krisledning via telefon, sms eller mail. Försäkra dig om att meddelandet är mottaget.
  4. Samla fakta om händelsen och dokumentera kontinuerligt.
  5. Analysera situationen, till exempel möjliga och troliga händelseförlopp. (Vad kan vi göra själva? Vad behöver vi hjälp med?)
  6. Arbeta tillsammans med segmentets eller AcadeMedias krisledning. AcadeMedias krisledning måste alltid vara informerad.

Hänt i veckan – vecka 13, 2018

Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Under vinjetten Hänt i veckan sammanfattar vi varje fredag det som publicerats i media under veckan. Det som handlar om skolan i allmänhet och AcadeMedia i synnerhet. Här finns både nyheter från lokal- och riksmedia och de artiklar vi själva publicerat. Vi lyfter också fram debattartiklar som handlar om skola och utbildning.

Från våra verksamheter

På ProCivitas i Lund testade man att låta alla elever läsa egenvald skönlitteratur den första stunden på lektionerna, oavsett lektionens ämne. Det gav så bra resultat att man beslöt att förlänga projektet. Svenskt Näringsliv skriver om fördelarna med läsningen, och hur man kom på idén.

Mitt i Stockholm skriver om att det råder kockbrist i Stockholm. I artikeln intervjuas Petronella Odhner, rektor på Internationella Hotell- och Restaurangskolan (före detta Stockholms Internationella Restaurangskola), och en av skolans elever.

Ung Företagsamhet

24Kristianstad skriver om tre elever på Plusgymnasiet i Kristianstad som vann pris för bästa monter på Skånes regionala UF-mässa.

Lokaltidningen Helsingborg skriver om tre elever på ProCivitas i Helsingborg vars UF-företag blivit utsedda till årets UF-företag i Skåne.

Debatt om skolan

Välja skola

Therese Guovelin, Marika Lindgren Åsbrink, Reformera skolvalet så alla barn får en lika god start, Dagens Samhälle.

Läraryrket

Helene Hellmark Knutsson (S), Kenneth Nilsson (S), Nu inleder vi arbetet för att stärka läraryrket, Dagens Samhälle.

Våra egna kanaler

Sedan i höstas kan skolor ansöka om plats i Skolverkets nationella programråd för yrkesprogram. Nu har Skolverket valt ut tolv skolor, en per yrkesprogram, och bland dessa är två AcadeMedia-skolor. Drottning Blankas Gymnasieskola Södra kyrkogatan i Helsingborg och Praktiska Gymnasiet i Liljeholmen, Stockholm. Läs mer i AcadeMedia-skolor med i Skolverkets programråd för yrkesprogram.

En viktig del i AcadeMedias arbete med att följa upp kvaliteten i verksamheterna är att ta reda på vad föräldrar och elever tycker om sin förskola eller skola. Varje år samlar AcadeMedia in synpunkter från tiotusentals föräldrar och elever och nu är resultaten i årets undersökning sammanställda. Läs mer i 53 000 föräldrar och elever har tyckt till om AcadeMedias verksamheter.

AcadeMedias medarbetare är nöjda med sina arbetsplatser. Resultaten i årets medarbetarundersökning visar att de senaste årens höga och stabila värden håller i sig. Läs mer i AcadeMedias medarbetare trivs på jobbet.

I Falun finns en av landets främsta talangfabriker för unga idrottare. Kanske är det den allra främsta sett till antalet idrotter. På Hagströmska Gymnasiet kämpar elitsatsande ungdomar från olika delar av Sverige för att uppfylla sina drömmar, samtidigt som de studerar för att ta en gymnasieexamen. Läs mer i Talangfabriken i hjärtat av Dalarna.

 

Den som vill följa AcadeMedias egna nyhetsflöde under veckan kan gilla AcadeMedias Facebooksida, där publiceras alla nyheter, pressmeddelanden och blogginlägg.

#Hänt i veckan