Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Kris

×

Vid akut risk för liv eller hälsa – ring alltid först 112.

Krisledning AcadeMedia

Paula Hammerskog
073 334 87 50
Paula.hammerskog@academedia.se

Rutiner vid en kris/allvarlig händelse

  1. Ring din närmaste chef.
  2. Börja dokumentera det som hänt/händer.
  3. Informera AcadeMedias krisledning via telefon, sms eller mail. Försäkra dig om att meddelandet är mottaget.
  4. Samla fakta om händelsen och dokumentera kontinuerligt.
  5. Analysera situationen, till exempel möjliga och troliga händelseförlopp. (Vad kan vi göra själva? Vad behöver vi hjälp med?)
  6. Arbeta tillsammans med segmentets eller AcadeMedias krisledning. AcadeMedias krisledning måste alltid vara informerad.

Hänt i veckan – vecka 14, 2018

Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Under vinjetten Hänt i veckan sammanfattar vi varje fredag det som publicerats i media under veckan. Det som handlar om skolan i allmänhet och AcadeMedia i synnerhet. Här finns både nyheter från lokal- och riksmedia och de artiklar vi själva publicerat. Vi lyfter också fram debattartiklar som handlar om skola och utbildning.

Nyheter om skolan

Sveriges Television skriver om hemsidan skolko.svt.se där föräldrar kunde ställa sina barn i kö till alla friskolor i ett län eller i hela landet.

Från våra verksamheter

Ung Företagsamhet

Skaraborgs Allehanda intervjuar Louise Samuelsson, lärare på Plusgymnasiet i Skövde, som utsågs till årets UF-lärare i Skaraborg.

Sydsvenskan skriver om sex elever på ProCivitas i Malmö, som gått vidare till med sitt UF-företag Flavo UF till SM i Ung Företagsamhet.

Debatt om skolan

Pedagogik och kvalitet

Annika Westh (L), Alla elever får inte chansen att klara skolan, Göteborgs-Posten.

Välja skola

Ulla Hamilton, LO bryr sig inte om individens skolval, Dagens Samhälle.

Therese Guovelin, Marika Lindgren Åsbrink, Sverige kan inte fortsätta acceptera låga skolresultat, Dagens Samhälle.

Våra egna kanaler

ProCivitas vision är att vara Sveriges bästa gymnasieskola. På ProCivitas i Lund har skolledningen nu ytterligare en vision: att bli landets lyckligaste skola. Hur då? Det ska företaget Happy Economy hjälpa till att ta reda på. Skolan ingår just nu i ett pilotprojekt, som bäst beskrivs som ett lyckoprojekt, där Happy Economy både ska mäta hur lyckliga medarbetarna är idag och ge konkreta förslag på hur de kan bli ännu lyckligare framöver. Läs mer i ProCivitas i Lund vill bli en lyckligare skola.

Under våren har tusentals elever i Skåne jobbat med olika innovationer med koppling till FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Under torsdagen och fredagen avslutas projektet med en stor innovationskarneval i Malmö – InnoCarnival. Elever från grund- och gymnasieskolor i hela Skåne samlas för att dela med sig av sina idéer – och ta del av andras. Flera av AcadeMedias skolor deltar i projektet, en av dem är Vittra Landborgen i Helsingborg. Där har elever i årskurserna 6-9 utvecklat idéer för att bland annat motverka förorenad luft och kriminalitet. Läs mer i Ungas idéer för en hållbar framtid.

 

Den som vill följa AcadeMedias egna nyhetsflöde under veckan kan gilla AcadeMedias Facebooksida, där publiceras alla nyheter, pressmeddelanden och blogginlägg.

#Hänt i veckan