Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Coronavirus - information

Med anledning av spridningen av coronaviruset har vi samlat AcadeMedias riktlinjer och övrig information på vår webb.
Informationen uppdateras kontinuerligt.

Läs mer om AcadeMedias riktlinjer här

Hänt i veckan – vecka 17, 2018

Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Under vinjetten Hänt i veckan sammanfattar vi varje fredag det som publicerats i media under veckan. Det som handlar om skolan i allmänhet och AcadeMedia i synnerhet. Här finns både nyheter från lokal- och riksmedia och de artiklar vi själva publicerat. Vi lyfter också fram debattartiklar som handlar om skola och utbildning.

Från våra verksamheter

Uppsala Nya Tidning skriver om Yrkes-SM i Uppsala, där bland andra elever från Praktiska Gymnasiet i Uppsala visade upp sina kunskaper och berättade om sina utbildningar.

Skövde Nyheter skriver om att Barn- och utbildningsnämnden i Skövde föreslår att kommunstyrelsen ska neka Plusgymnasiet i Skövde att utöka antalet platser på skolans handel- och administrationsprogram.

Skövde Nyheter skriver om Plusgymnasiet i Skövde där förstaårseleverna på stylistutbildningen hade modevisning med second hand-kläder.

Debatt om skolan

Undervisning och kvalitet

Patrik Finn, Eleverna drabbas när fel frågor lyfts i skoldebatten, Dagens Samhälle.

Skolpolitik och ekonomi

Lena Micko (S), Anders Henriksson (S), Anders Knape (M), Emil Broberg (V), Karin Thomasson (MP), Carola Gunnarsson (C), Heléne Odenjung (L), ”Pengar slösas bort i felriktade statsbidrag”, Svenska Dagbladet.

Våra egna kanaler

Den 2 maj anordnar NTI Gymnasiet i Sundsvall en e-sportsturnering i samarbete med stadens stadsbibliotek och IT-företaget A3. Finalen går av stapeln på Kulturmagasinet där den internationella Harry Potter-dagen kommer att firas med olika aktiviteter för unga. Turneringen invigs av Centerpartiets riksdagsledamot Rickard Nordin som länge varit en pionjär inom e-sportspolitiken. Bland annat så skrev han den första riksdagsmotionen om e-sport 2016, som handlade om att likställa e-sport med övrig sport. Läs mer i Riksdagspolitiker inviger NTI Gymnasiets e-sportsturnering i Sundsvall.

Programmering i förskolan – hur funkar det? Det ska pedagoger från AcadeMedias förskolor i Stockholm lära sig mer om nu på fredag. Då anordnas utbildningen “Lekfull programmering i förskolan” som AcadeMedias förskolor har utvecklat i samarbete med EC Utbildning, som också är en del av AcadeMedia. Läs mer i Lekfull programmering för förskolebarn.

Den 19 mars meddelade AcadeMedia att företaget startat en extern och oberoende utredning av dotterbolaget Hermods sfi-verksamhet i Malmö. Efter en första analys av utredningens resultat vidtar AcadeMedia nu ett antal åtgärder för att säkerställa att liknande situationer inte uppkommer igen. Läs mer i Utredningen av Hermods sfi-verksamhet i Malmö är klar.

Just nu samlas 120 medarbetare på AcadeMedias skolor i Nyköping på den gemensamma inspirations- och kompetensutvecklingsdagen Förstklassig Skola. Alla medarbetare på Nyköpings Friskola, som ingår i Pysslingen Skolor, Vittra Kungshagen, Framtidsgymnasiet och LBS Kreativa Gymnasiet är inbjudna. Läs mer i Förstklassig Skola i Nyköping samlar 120 medarbetare.

 

Den som vill följa AcadeMedias egna nyhetsflöde under veckan kan gilla AcadeMedias Facebooksida, där publiceras alla nyheter, pressmeddelanden och blogginlägg.

#Hänt i veckan