Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

30 medarbetare uttagna till Talangprogrammet

Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Nu är det klart vilka som är antagna till talangprogrammet för blivande ledare. I år kom det in över 100 nomineringar, vilket är mer än dubbelt så många som förra året, och nu har 30 deltagare valts ut till programmet.

Under våren har de nominerade genomgått ett Assessment Center – en gedigen urvalsprocess där de fått göra arbetspsykologiska tester, övningar och intervjuer. Bedömningen har utgått från AcadeMedias chefsprofil och de nominerades egna tankar om framtiden.

– Vi har träffat fantastiska medarbetare med stor ledarpotential och vilja att utvecklas. Det har aldrig varit så här stor konkurrens om platserna, säger Saskia Skogman som varit projektledare för urvalsprocessen.

De som blivit antagna kommer från alla skolformer och olika verksamheter. En av talangerna är Elin Toivonen som är förskollärare på förskolan Bojen i Stockholm, som ingår i Pysslingen Förskolor.

– Det känns jättekul och spännande att bli antagen till talangprogrammet. Det är en utmaning som jag hoppas ska utveckla mitt ledarskap ännu mer, och jag tror att programmet kommer att ge mig en knuff i rätt riktning, säger Elin Toivonen.

Talangerna kommer från Östersund i norr till Malmö i söder, men även norska Espira är representerade.

– Jag tror att talangprogrammet kommer att ge mig möjlighet att bli tryggare i mig själv, en mer tydlig ledare, och bättre på att förmedla budskap till mina medarbetare. Det ska också bli spännande att samverka med de andra deltagarna, vi har nog mycket att lära av varandra, säger Hilde Therese Remø, deltagare från Espira.

Talangprogrammet startar i september och avslutas med en examination i maj 2019. Programmet innehåller både fysiska träffar och eget arbete, där fokus ligger på individuell utveckling inom ledarskap. Det är Malin Hussmo, rektor vid Rytmus i Örebro, som håller i programmet.

 

Läs mer om urvalsprocessen här.

Här kan du se vilka som blivit erbjudna en plats på Talangprogrammet:

Anna-Maria Winborg Pysslingen Skolor
Annika Eriksson Plusgymnasiet
Arvid Hardmo Pysslingen Skolor
Charlotte Hellbring Pysslingen Skolor
Daniel Larsson Praktiska Gymnasiet
Divo Rasheed Praktiska Gymnasiet
Elin Toivonen Pysslingen Förskolor
Emma Johansson Hermods
Emma Simonsson Vittra
Fredrik Sandström Hermods YH
Gustav Ralmark The Game Assembly
Hilde Therese Remø Espira
Jessica Dickson Eductus
Joakim Eliasson Framtidsgymnasiet
Johan Bondesson Internationella Hotell- och restaurangskolan
Katarina Bjurs Vittra
Linda Glasnovic Praktiska Gymnasiet
Louise Thörnrin Pysslingen Skolor
Lydia Jyrkin Vittra
Madeleine Gunnarsson Drottning Blanka
Malena Persson Vittra
Malin Gahlin Hermods YH
Marie Hasselplan Eductus
Mikaela Engqvist Källgren  Vittra
Nahrin Bardavid Hermods
Sanna Christiansen  LBS
Susanna Chamoun Hansson Eductus
Tina Westerlind IT-Gymnasiet

 

På bilden: Saskia Skogman, projektledare för Assessment Center.