Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Kris

×

Vid akut risk för liv eller hälsa – ring alltid först 112.

Krisledning AcadeMedia

Paula Hammerskog
073 334 87 50
Paula.hammerskog@academedia.se

Rutiner vid en kris/allvarlig händelse

  1. Ring din närmaste chef.
  2. Börja dokumentera det som hänt/händer.
  3. Informera AcadeMedias krisledning via telefon, sms eller mail. Försäkra dig om att meddelandet är mottaget.
  4. Samla fakta om händelsen och dokumentera kontinuerligt.
  5. Analysera situationen, till exempel möjliga och troliga händelseförlopp. (Vad kan vi göra själva? Vad behöver vi hjälp med?)
  6. Arbeta tillsammans med segmentets eller AcadeMedias krisledning. AcadeMedias krisledning måste alltid vara informerad.

Hänt i veckan – vecka 21, 2018

Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Under vinjetten Hänt i veckan sammanfattar vi varje fredag det som publicerats i media under veckan. Det som handlar om skolan i allmänhet och AcadeMedia i synnerhet. Här finns både nyheter från lokal- och riksmedia och de artiklar vi själva publicerat. Vi lyfter också fram debattartiklar som handlar om skola och utbildning.

Från våra verksamheter

Sundsvalls Tidning skriver om att Mikael Elias Teoretiska Gymnasium byter namn till KLARA Teoretiska Gymnasium. Detta omfattar bland andra Mikael Elias-skolan i Sundsvall.

AcadeMedias gymnasieskolor i Luleå, NTI Gymnasiet och Praktiska Gymnasiet, har tillsammans med Luleå Gymnasieskola bjudit in Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor för att utbilda skolornas medarbetare i hur man arbetar mer inkluderande med hbtq-personer.

Debatt om skolan

Pedagogik och kvalitet

Vesna Jovic, Peter Fredriksson, Den svenska skolans digitalisering kan inte vänta, Dagens Samhälle.

Betyg och bedömning

Isak Skogstad, Kunskap räcker inte i nya babbelskolan, Expressen.

Våra egna kanaler

Till hösten startar det Vinnova-finansierade projektet IoT Hub Skola som ska ta reda på hur digitalt insamlad information om vad som sker i klassrummet kan bidra till att skapa bättre lärmiljöer. Flera klassrum i Sverige kommer att utrustas med sensorer som bland annat ska samla in data om vad lärare och elever säger och hur de rör sig på lektionerna. Läs mer i NTI Gymnasiet deltar i Vinnova-finansierat skolprojekt.

Årets SM i Ung Företagsamhet (UF) är avgjort, och bland vinnarna finns elever från både ProCivitas i Malmö och Sjölins Södermalm i Stockholm. Titeln Årets hållbara UF-företag tog Flavio UF från ProCivitas i Malmö hem. Utmärkelsen Årets säljare gick till Sjölins-eleven Anna Valera, från UF-företaget InMotion UF. Läs mer i Sjölins och ProCivitas vinnare på SM i Ung Företagsamhet.

Den här veckan har många av AcadeMedias förskolor och skolor fokus på hållbara måltider. Syftet med hållbarhetsveckan är att väcka nyfikenhet, intresse och ge kunskap om hur smartare val i köket kan bidra till en mer hållbar värld. Läs mer i Hållbarhetsvecka ska inspirera till klimatsmartare måltider.

Den 13 augusti blir Veronica Rörsgård ny chef för AcadeMedias förskolor. Hon kommer närmast från en roll som HR- och IT-direktör på Skanska, och 2016 utsågs hon till årets HR-chef på Chefgalan. Läs mer i Veronica Rörsgård blir ny chef för AcadeMedias förskolor.

Under hösten 2018 kommer KLARA Gymnasium att byta namn till KLARA Teoretiska Gymnasium, och i samband med det växer organisationen med sex skolor. Det är Mikael Elias Gymnasium i Stockholm, Sollentuna, Göteborg och Sundsvall, samt Hermods Gymnasium i Stockholm och Malmö som blir en del av KLARA Teoretiska Gymnasium. Läs mer i Tio skolor blir KLARA Teoretiska Gymnasium.

 

Den som vill följa AcadeMedias egna nyhetsflöde under veckan kan gilla AcadeMedias Facebooksida, där publiceras alla nyheter, pressmeddelanden och blogginlägg.

#Hänt i veckan