Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Kris

×

Vid akut risk för liv eller hälsa – ring alltid först 112.

Krisledning AcadeMedia

Paula Hammerskog
073 334 87 50
Paula.hammerskog@academedia.se

Rutiner vid en kris/allvarlig händelse

  1. Ring din närmaste chef.
  2. Börja dokumentera det som hänt/händer.
  3. Informera AcadeMedias krisledning via telefon, sms eller mail. Försäkra dig om att meddelandet är mottaget.
  4. Samla fakta om händelsen och dokumentera kontinuerligt.
  5. Analysera situationen, till exempel möjliga och troliga händelseförlopp. (Vad kan vi göra själva? Vad behöver vi hjälp med?)
  6. Arbeta tillsammans med segmentets eller AcadeMedias krisledning. AcadeMedias krisledning måste alltid vara informerad.

Hänt i veckan – vecka 22, 2018

Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Under vinjetten Hänt i veckan sammanfattar vi varje fredag det som publicerats i media under veckan. Det som handlar om skolan i allmänhet och AcadeMedia i synnerhet. Här finns både nyheter från lokal- och riksmedia och de artiklar vi själva publicerat. Vi lyfter också fram debattartiklar som handlar om skola och utbildning.

Nyheter om skolan

I en rapport om betygssättning från Institutet för Näringslivsforskning jämför forskaren Jonas Vlachos betygssättningen hos fristående huvudmän med de betyg som sätts av kommunala skolor. I studien finner han att fristående skolor sätter högre betyg är de resultat eleverna fått på de nationella proven i ämnet och jämförelsevis högre betyg än kommunala skolor. Särskilt höga betyg sätts av Kunskapsskolan och Internationella Engelska Skolan. Här finns hela rapporten, och här finns ett blogginlägg från AcadeMedias kvalitetschef om just skillnaderna i betygssättning.

Om AcadeMedia

Podcasten Digitalsamtal, som drivs av Carl Heath och Anders Thoresson, lyfter AcadeMedias kommunikation kring den nya GDPR-lagstiftningen. Här kan du lyssna på podden (AcadeMedia nämns 31 minuter och 30 sekunder in i programmet).

Debatt om skolan

Förskolan

Johanna Jaara Åstrand, Tobias Baudin, Förskolepersonalens kompetens är a och o, Dagens Samhälle.

Grundskolan

Jenny Egerborn (L), Hur ska jag få er att förstå hur illa det är i skolorna?, Expressen.

Skolpolitik

Över 60 elevkårsordföranden från gymnasieskolor runt om i landet, varav flera från skolor som ingår i AcadeMedia, undertecknar gemensamt: Var fjärde elev får ingen examen i år, Aftonbladet.

Våra egna kanaler

I år fyller Rytmus Malmö tio år och den här veckan firas det med två jubileumskonserter på anrika Kulturbolaget (KB). Under två kvällar intar skolans elever och alumner KB:s scen, som genom åren kunnat stoltsera med många storslagna artister. Läs mer i Rytmus Malmö tioårsjubilerar med dubbla konserter.

Skolverket har gått igenom sex olika statsbidrag som Praktiska Sverige AB beviljades innan AcadeMedia förvärvade bolaget. Fem av dessa fick inga anmärkningar alls. I granskningen av statsbidragen för gymnasial lärlingsutbildning har Skolverket hittat brister i cirka en fjärdedel av utbildningskontrakten. Exempel på brister är att underskrift från målsman saknas, eller att information om vilka delar av utbildningen som ska genomföras på arbetsplatsen inte finns med. Återbetalningskravet är på drygt 28 miljoner kronor. Läs mer i Återbetalningskrav från Skolverket på Praktiska.

I september startar den fjärde upplagan av AcadeMedias talangprogram för blivande ledare. Via en gedigen urvalsprocess har fler än 100 nominerade medarbetare blivit till 30 deltagare som representerar alla skolformer och många olika verksamheter. Läs mer i Stort intresse för AcadeMedias talangprogram.

 

Den som vill följa AcadeMedias egna nyhetsflöde under veckan kan gilla AcadeMedias Facebooksida, där publiceras alla nyheter, pressmeddelanden och blogginlägg.

#Hänt i veckan