Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

AcadeMedia visar vägen

Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Det är rubriken på en artikel där måltidsutvecklare Anna Blomqvist berättar om hur hon och hennes medarbetare aktivt jobbar för att införa mer vegetarisk mat i skolan. Artikeln är publicerad i det senaste numret av matmagasinet VEGO.

– Det är för klimatet, vår hälsa och djurens skull. Maten i skolan bör vara en god måttstock för hur vi behöver äta för att minimera vårt ekologiska fotavtryck. Vi har bara en jord!, säger Anna Blomqvist i intervjun.

Anna och Rickard Lundberg som är måltidsansvarig erbjuder utbildningar om exempelvis hållbara måltider till AcadeMedias kockar. Utbildningarna håller de i både själva och tillsammans med inspiratören Gustav Johansson som driver vegobloggen ”Jävligt gott”. Nästa utbildning med Gustav Johansson är den 13 augusti. Anmäl dig här.