Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Coronavirus - information

Med anledning av spridningen av coronaviruset har vi samlat AcadeMedias riktlinjer och övrig information på vår webb.
Informationen uppdateras kontinuerligt.

Läs mer om AcadeMedias riktlinjer här

Hänt i veckan – vecka 38, 2018

Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Under vinjetten Hänt i veckan sammanfattar vi varje fredag det som publicerats i media under veckan. Det som handlar om skolan i allmänhet och AcadeMedia i synnerhet. Här finns både nyheter från lokal- och riksmedia och de artiklar vi själva publicerat. Vi lyfter också fram debattartiklar som handlar om skola och utbildning.

Från våra verksamheter

24Kristianstad skriver om att IT-Gymnasiet nu byter namn till NTI gymnasiet. Alla skolor inom IT-Gymnasiet ingår nu i NTI gymnasiet.

Debatt om skolan

Arbetsmiljön i skolan

Johanna Jaara Åstrand, Vi måste pressa tillbaka våldet i skolan, Aftonbladet.

Skolpolitik

Benjamin Dousa (M), ”M måste kräva posten som utbildningsminister”, Dagens Nyheter.

Skolbibliotek

Anna Troberg, Ställ krav – ditt barn ska ha skolbibliotek, Aftonbladet.

Läraryrket

Isak Skogstad, ”Lärares sociala uppdrag avskräcker akademiker”, Dagens Nyheter.

Våra egna kanaler

I det tredje inlägget i gymnasiets utvecklingsblogg berättar Maria Bivesjö, utvecklingsstrateg, om en ny satsning på nätverkan och kompetensutveckling: Teach Meet.

I tisdags startade den fjärde upplagan av AcadeMedias talangprogram för framtida ledare. 30 medarbetare från olika delar av koncernen har antagits till årets program och tanken är att de ska gå vidare till någon form av chefsroll inom två år efter att de tagit examen i maj 2019. Läs mer i 30 talanger redo att ta nästa steg i karriären.

På NTI Gymnasiet i Umeå har ett framgångsrikt samarbete med den lokala IT-branschen resulterat i att allt fler elever på skolans IT-program får jobb direkt efter studenten. 60 procent av eleverna som tog studenten i våras jobbar i dag i IT-branschen och 23 procent läser IT-inriktning på yrkeshögskola. Läs mer i Fler elever får jobb när skola och näringsliv samarbetar.

De kommande tre åren ska NTI Gymnasiet delta i ett forsknings- och utvecklingsprogram (FoU) som fokuserar på lärares praktik och profession. Målet med programmet är att ge lärare de verktyg de behöver för att kunna utveckla sin egen undervisning med aktionsforskning som metod. Programmet leds av det fristående forskningsinstitutet Ifous och förutom NTI Gymnasiet deltar även Eskilstuna kommun, Hässleholm kommun och Kunskapsskolan. Läs mer i NTI Gymnasiet deltar i treårigt FoU-program.

 

Den som vill följa AcadeMedias egna nyhetsflöde under veckan kan gilla AcadeMedias Facebooksida, där publiceras alla nyheter, pressmeddelanden och blogginlägg.

#Hänt i veckan