Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Hänt i veckan – vecka 40, 2018

Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Under vinjetten Hänt i veckan sammanfattar vi varje fredag det som publicerats i media under veckan. Det som handlar om skolan i allmänhet och AcadeMedia i synnerhet. Här finns både nyheter från lokal- och riksmedia och de artiklar vi själva publicerat. Vi lyfter också fram debattartiklar som handlar om skola och utbildning.

Från våra verksamheter

I fredags utbröt en brand på Vittra Luma Park i Stockholm. Skolan utrymdes och ingen skadades i branden. Från och med i måndags bedrivs undervisning i en tillfällig lokal, 800 meter från den gamla skolbyggnaden. De ordinarie lokalerna måste saneras innan verksamheten kan flytta tillbaka. Flera medier har skrivit om branden, till exempel SvT Nyheter Stockholm.

Debatt om skolan

Det svenska skolsystemet

Isak Skogstad, Vi behöver mer disciplin i skolan, Aftonbladet.

Pedagogik och undervisning

Isak Skogstad, Modern pedagogik strider mot barnens hjärnor, Svenska Dagbladet.

Skolmiljö och arbetsmiljö

Emma Jaenson, Låt inte bråkstakarna diktera villkoren i klassrummet, Blekinge Läns Tidning.

Åsa Fahlén, Trakasserier i skolan är ett samhällsproblem, Dagens Samhälle.

Våra egna kanaler

I den fjärde delen av gymnasiets utvecklingsblogg kan man läsa om konferensen ResearchED som hölls i Malmö. Den handlade bland annat om svensk skola ur ett internationellt perspektiv.

35 065 elever började på någon av AcadeMedias 143 gymnasieskolor när höstterminen startade i år. Det är fler än någon gång tidigare. Ökningen beror både på att AcadeMedia förvärvat nya skolor under året och att fler elever har valt de befintliga skolorna. Räknar man in de nya skolorna i ökningen har antalet elever ökat med 30,3 procent, räknas de bort är ökningen 4,5 procent. Läs mer i Rekordmånga elever på AcadeMedias gymnasieskolor.

 

Den som vill följa AcadeMedias egna nyhetsflöde under veckan kan gilla AcadeMedias Facebooksida, där publiceras alla nyheter, pressmeddelanden och blogginlägg.

#Hänt i veckan