Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Nominera till nästa års Talangprogram!

Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Nu öppnar nomineringen för den femte upplagan av Talangprogrammet för blivande chefer.

– Vi vill förbereda medarbetare inför att bli morgondagens ledare och på så sätt också stärka den interna kompetensförsörjningen, säger Saskia Skogman, HR-strateg.

Medarbetare från alla AcadeMedias verksamheter kan bli nominerade av sina chefer i samråd med dennes chef.

– Programmet riktar sig till medarbetare som har potential att bli goda chefer inom AcadeMedia och visat ett intresse för ledarskap. Tanken är att personen inom 0-2 år ska kunna ta en roll med personalansvar. Fokus i programmet är medarbetarens personliga och professionella ledarskap.

– Som chef behöver det i detta stadium finnas en tanke kring hur personen ska kunna nyttja sin ledarkompetens i vardagen. Vi har märkt att de som på något vis kunnat öva ledarskap i vardagen medan de går programmet har utvecklats mest. Det kan handla om allt från att leda ett utvecklingsarbete till att fungera som arbetslagsledare. Likaså vill vi trycka på vikten av att ni som chefer engagerar er i medarbetarens utvecklingsresa och finns med som ett stöd på hemmaplan.

Nomineringen är nu öppen och det är möjligt att nominera till den 15 februari.

– När nomineringstiden är över väljs de slutgiltiga talangerna ut med hjälp av tester och ett Assessment Center. AcadeMedias chefsprofil ligger till grund för urvalet som kommer vara färdigt i maj 2018.

Läs mer och nominera här.