Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Kris

×

Vid akut risk för liv eller hälsa – ring alltid först 112.

Krisledning AcadeMedia

Paula Hammerskog
073 334 87 50
Paula.hammerskog@academedia.se

Rutiner vid en kris/allvarlig händelse

  1. Ring din närmaste chef.
  2. Börja dokumentera det som hänt/händer.
  3. Informera AcadeMedias krisledning via telefon, sms eller mail. Försäkra dig om att meddelandet är mottaget.
  4. Samla fakta om händelsen och dokumentera kontinuerligt.
  5. Analysera situationen, till exempel möjliga och troliga händelseförlopp. (Vad kan vi göra själva? Vad behöver vi hjälp med?)
  6. Arbeta tillsammans med segmentets eller AcadeMedias krisledning. AcadeMedias krisledning måste alltid vara informerad.

Supertalanger fostras på ProCivitas gymnasium

Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Veckans Affärer rankar årligen Sveriges 101 Supertalanger under 40 år. När årets lista publicerats står det klart att minst nio av årets talanger har en sak gemensamt – de gick alla på ProCivitas Gymnasium. 

– På våra skolor bygger vi under tre år aktivt ett självförtroende hos våra elever som gör att de vågar tänka stort och ta för sig, säger Jimmy Rosengren, skolchef för ProCivitas och tidigare rektor för skolan i Malmö.

Work hard, Be nice, Dream big. Dessa ledord läser eleverna på väg in till skolan på ProCivitas gymnasieskolor i Helsingborg, Lund, Malmö, Växjö och Stockholm. Förutom hårt arbete och ett gott hjärta så är entreprenörskap ett fokus på samtliga skolor. Eleverna tar årligen hem fina priser från SM-finalen i Ung Företagsamhet. Nu klättrar tidigare ProCivitas-elever även på Veckans Affärers rankinglista över Sveriges Supertalanger.

– Vår genuina satsning på Ung Företagsamhet är helt klart en anledning till att vi ser så många av våra tidigare elever bland Sveriges karriärister, samhällsbyggare och entreprenörer. För oss är det viktigt att lyfta fram alla dessa duktiga elever, inte bara de som kammar hem de fina priserna, säger Jimmy Rosengren.

Jimmy Rosengren tror även att skolornas fokuserade satsning på mentorer från näringslivet har hjälpt skolorna att fostra många framgångsrika entreprenörer genom åren. Här är exempel på årets supertalanger som gått på någon av ProCivitas skolor sedan den första skolan startade i Helsingborg 1997:

Jens Thulin
ProCivitas i Malmö, 2006
Bolag: Godsinlösen
Affärsutvecklare på bolaget som ser till att prylar från försäkringsbolagens skade­regleringar kommer in i den cirkulära ekonomin. Är dessutom klimatsmart skånsk köttbonde.

Jakob Gelberg
ProCivitas i Helsingborg 2011
Bolag: Big Heart Sweden
Med hans app kan privatpersoner enkelt och kostnadsfritt donera pengar genom att tillåta riktad reklam på mobilen.

Kendra Ibsen 
ProCivitas i Helsingborg  2009
Bolag: Telenor
Telejättens Market communication manager har sedan hon kom in i bolaget fått många viktiga uppdrag samtidigt som hon lyft fram sina medarbetare i en stor förändring.

Markus Johansson Prakt 
ProCivitas i Växjö 2009
Bolag: Quartier Properties
En av Stockholmsbörsens yngsta vd:ar. Bolaget med verksamhet på den spanska solkusten har under två och ett halvt år byggt upp en fastighetsportfölj värderad till motsvarande 560 miljoner kronor.

Apollonia San Contreras
ProCivitas i Helsingborg 2011
Bolag: Hövding
Innan hon kom till den svenska hjälm-innovatören som digital marknadschef har hon varit chef för influencermarknadsföring på klockbolaget Kronaby. Medgrundare av EMC, ett nätverk för kvinnor i Malmö och Göteborg.

Fredrik Klitte
ProCivitas i Helsingborg 2003
Bolag: Tressport & Lek
Koncernchef i bolaget som varit ett av VA:s Superföretag tre år i rad. När han kom in i bolaget som 22-åring omsatte det 20 miljoner kronor, i dag 100 miljoner kronor med fin vinst.

Christopher Jonsson och Jesper Jannesson 
ProCivitas i Helsingborg 2009
Bolag: Stockfiller
Grundare av bolaget som hjälper livsmedelshandlare och restauranger med hela deras orderflöde. Bland kunderna finns Ica och Coop.

Anders Svensson
ProCivitas i Växjö,  2003
Bolag: App Rockstar Equity
Har på fyra år byggt upp en koncern inom bygg, fastighet och finans med säte i Växjö.

Helena Skarle fd Johansson
ProCivitas i Helsingborg 2004
Bolag: Handicare Group
Efter en framgångsrik karriär som managementkonsult klev hon rakt in i koncernledningen. I dag är hon chef för affärsområdet Patient Handling i Europa samt vd för ett av dotterbolagen.

För mer information om alumniverksamheten inom ProCivitas, kontakta skolchef Jimmy Rosengren, 073-031 8186.

#Gymnasiet #jimmy rosengren #ProCivitas