Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

AcadeMedia startar ledarprogram i Argentina

Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Ett av AcadeMedias senast förvärvade företag TÄNK OM är under veckan på besök i Argentina för att genomföra ett ledarprogram för lärare och för att bidra i arbetet med att bygga en ny lärarutbildning i landet.

Det är Argentinas tidigare utbildningsminister och numera senator, Esteban Bullrich, som kopplat samman TÄNK OM med stiftelsen Varkey Foundation för ett samarbete kring framtidens lärarutbildningar.

TÄNK OM har haft ett mångårigt samarbete med Bullrich och utbildningsministeriet i Buenos Aires stad. Nu utökas alltså uppdraget och får ett mer nationellt fokus. Det är ett fullspäckat program där Frida Gustafsson Wennö, vd på TÄNK OM, och Annica Gustafsson Roxström, vice vd, kommer att bidra i ett professionsutvecklingsprogram för lärare och bland annat dela med sig av goda exempel från Sverige.

Ledarprogram för lärare

– Det här är en fin möjlighet att dela med sig av viktiga initiativ som pågår i Sverige. Samtidigt som vi lär oss oerhört mycket om olika arbetssätt och förutsättningar för att utveckla undervisning, säger Frida Gustafsson Wennö.

Tillsammans med Varkey Foundation har TÄNK OM fått i uppdrag att utveckla ett nytt ledarprogram för lärare. Programmet kommer till en början att implementeras på fem utbildningscenter i olika provinser i Argentina.

– Vi kommer framförallt att fokusera på kollegialt lärande, kvalitet i undervisningen och systematiskt kvalitetsarbete. Vi förstår att vi har kommit långt i dessa frågor i Sverige, och vill bidra till att sprida kompetens och goda exempel till andra, säger Annica Gustafsson Roxström.

Bidrar till lärarutbildning

TÄNK OM kommer också att vara med och påverka en ny lärarutbildning i Argentina.

– Vi är oerhört ödmjuka inför just den uppgiften. Vår förhoppning är att flera medarbetare från TÄNK OM och AcadeMedia ska kunna både lära mer av och bidra till Argentinas skolutveckling framöver, säger Frida Gustafsson Wennö.

Fakta: Varkey Foundation

Varkey Foundation är en global välgörenhetsfond som arbetar för att utveckla utbildning och förbättra global lärarskicklighet genom att utbilda lärare och rektorer i utvecklingsländer.

Källa: Varkey Foundation