Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Coronavirus - information

Med anledning av spridningen av coronaviruset har vi samlat AcadeMedias riktlinjer och övrig information på vår webb.
Informationen uppdateras kontinuerligt.

Läs mer om AcadeMedias riktlinjer här

Vittra startar i Örebro

Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Hösten 2022 startar Vittra en ny skola i centrala Örebro. Vittra Örebro kommer att ligga på Karlsgatan 30 och ta emot elever i årskurs sex till nio.

– Örebro är en expansiv stad där det finns ett stort behov av skolplatser. Därför är vi glada att kunna starta Vittra Örebro, en samhällsengagerad grundskola där eleverna skapar sig den bästa grunden inför gymnasiet, säger Torbjörn Jansson, skolchef för Vittra i Örebro.

Den första Vittraskolan startade 1993 och sedan dess har skolornas gemensamma arbetssätt kontinuerligt utvecklats av erfarna pedagoger och skolledare. Totalt finns det 23 Vittraskolor i Sverige idag.

Samhällsengagemang, redaktionsarbete och retorik

Genom Vittras så kallade kvartersmål undersöker och engagerar sig eleverna i lokala och globala samhällsfrågor. De tränar på att förmedla aktuella händelser inom ramen för Vittras redaktion. De får också kontinuerligt öva sig på att argumentera och uttrycka sin ståndpunkt genom undervisning i retorik.

– På Vittra ger vi våra elever de bästa förutsättningarna att skaffa sig teoretiska kunskaper, samtidigt som de lär sig att uttrycka sig och göra skillnad. När de går ut årskurs nio är de väl rustade för vidare studier på gymnasiet, säger Torbjörn Jansson.

Nya arbetstillfällen för lärare i Örebro

Skolans lokaler på Karlsgatan 30 ska under hösten renoveras och anpassas efter skolans behov. Rekrytering av skolpersonal är också en del av förberedelserna.

– Vittra erbjuder en spännande möjlighet för lärare som vill vara med och bygga upp en ny skola från grunden. Som pedagog hos oss blir du en del av ett nätverk av skolor med ett tydligt och gemensamt arbetssätt. Det ger möjlighet att påverka både skolans och din egen utveckling, säger Torbjörn Jansson.

Kompetensutveckling, talangprogram och karriärmöjligheter är några av fördelarna för medarbetare inom en större skolkoncern som AcadeMedia.

Fakta: Vittra och AcadeMedia i Örebro

Totalt går det 8000 barn och elever på Vittras för- och grundskolor som sysselsätter cirka 1000 medarbetare. Sedan 2008 är Vittra en del av AcadeMedia.

AcadeMedia driver följande grund- och gymnasieskolor i Örebro: Pops Academy Karl Johan, Drottning Blanka, LBS Kreativa Gymnasiet, NTI Gymnasiet, Praktiska och Rytmus Musikgymnasium .