Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Coronavirus - information

Med anledning av spridningen av coronaviruset har vi samlat AcadeMedias riktlinjer och övrig information på vår webb.
Informationen uppdateras kontinuerligt.

Läs mer om AcadeMedias riktlinjer här

Innovationer uppmärksammades på Praktiska gymnasieområdets digitala konferens

Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Praktiska gymnasieområdet har siktet inställt på att bli bäst på yrkesutbildning. På den digitala konferensen “Praktiska GO Live” träffades alla 1200 medarbetare för att inspireras och sätta fokus på innovation i verksamheterna.

– Innovation är en viktig förutsättning för att utvecklas. Vi kommer att satsa mycket på innovation framöver genom att uppmärksamma och lyfta nya goda idéer, uppmuntra och ge stöd till medarbetare som vill utveckla en idé eller tanke. Skolorna kommer att kunna söka stöd efter vissa kriterier – just för att kunna prova en ny idé, säger Susanne Christenson, utbildningsdirektör för Praktiska gymnasieområdet. 

Utmärkelser till medarbetare

Under Praktiska GO Live uppmärksammades några av de medarbetare som utmärkt sig särskilt under året. Utmärkelserna delades ut i kategorierna ambition, kraft och glöd, vilket också är Praktiska gymnasieområdets gemensamma värdeord. Vinnare av årets temapris – innovation gick till Joakim Eliasson, biträdande rektor på Framtidsgymnasiet i Kristianstad. Han uppmärksammades bland annat för sitt arbete med att utveckla en digitala plattform för kostnadsfri läxhjälp. 

– Det känns fantastiskt att bli uppmärksammad! Jag har verkligen uppskattat vårt tvärprofessionella samarbete kring projektet. Alla kan ha en idé, men det krävs ett team för att genomföra den. I det här fallet har AcadeMedias digitala team och lärare från AcadeMedias skolor i Kristianstad hjälpts åt att utforma och genomföra den här tjänsten, säger Joakim Eliasson.  

Projektet är en pilot som vänt sig till elever i både kommunala och fristående skolor.

– Framför allt läxhjälpen i matematik har varit efterfrågad och fullbokad i stort sett varje gång. Tjänsten har varit till stor nytta för många elever, säger Joakim Eliasson.

Goda exempel om innovativa lösningar

Under Praktiska GO Live fick medarbetarna även lyssna till hur andra skolor arbetar med innovation. 

– Det är lätt att man arbetar i sin bubbla på skolan, men det är viktigt att få nya perspektiv från andra kollegor också. Det känns verkligen exklusivt att kunna träffa alla sina kollegor runt om i landet på det här sättet, säger Joakim Eliasson. 

Susanne Christenson hoppas att konferensen inspirerat till att våga prova nya idéer. 

–  Alla våra medarbetare har gjort ett fantastiskt jobb under det senaste året. Jag vill att de ska känna att de är en del av något större och vilka möjligheter det ger – både för medarbetare och elever, säger Susanne Christenson.

Fakta

Praktiska gymnasieområdet består av Praktiska gymnasiet, Framtidsgymnasiet, Didaktus och Hagströmska Linköping. Tillsammans har de omkring 1200 medarbetare och över 9000 elever.