Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Inköp

Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Välkommen till inköp!

Här hittar ni information kring vilka ramavtalsleverantörer AcadeMedia har, listade utefter produktområde. Om det är något du saknar eller undrar över är du alltid välkommen att kontakta inköp.

Senaste avtalen

  • Vi har en ny ramavtalsleverantör för kontors- och förbrukningsmaterial! Numera ska ni använda er av Staples och avtalet med Lyreco kommer att avslutas. Se här hur ni gör för att skapa en inloggning till Staples.
  • För våra stylistprogram finns det numera ett efterlängtat avtal med Make Up Store. Se info här!
  • Då vi såg att det inhandlades ett stort antal biobiljetter från Filmstaden har vi nu ett avtal med dom där vi får beställa biljetter för 79 kr/st. Det ni behöver göra är att ange Fastpris Academedia i fritext-rutan vid beställning, så justeras rabatten till fakturatillfället.

Vad gör inköp?

Fast vi heter inköp så beställer vi faktiskt nästan ingenting. Det operativa ansvaret för beställningar ligger helt ute på verksamheterna. I huvudsak arbetar vi på inköp med att förhandla och ta fram ramavtal. Som det är nu har AcadeMedia cirka 250 ramavtal som vi på inköp förvaltar. Vi har ett strategiskt tänk med koncernen i helhet som fokus, även om vi alltid försöker få till det bästa för varje enskild verksamhet.

Utöver det gör vi många analyser kring våra verksamheters inköp och inköpsbeteenden, för att se hur vi alla kan utvecklas och bli bättre. Vi finns också tillgängliga som eskaleringspunkt vid problem med ramavtalsleverantörer och ramavtal.

Verksamheternas inköpsansvar

Som nämnt ovan så ligger det operativa ansvaret på verksamheterna. Ni beställer de produkter ni behöver från de befintliga ramavtalen och hanterar fakturor och reklamationer. För att det ska kunna gå så smidigt som möjligt bör ni hålla er uppdaterade och informerade kring aktuella ramavtalsleverantörer, attestinstruktion och inköpspolicy. Inköpspolicyn kan ni hitta till höger i dokumentrutan.

Frågor kring budget och inköpsmandat är sådant som tas med närmsta verksamhetschef. Även frågor kring lokala avtal, då det inte är något som inköp hanterar. När ni inte hittar någon leverantör för det er verksamhet behöver, kontakta oss! Oftast kan vi lösa det mesta. Det gäller också om ni är intresserade av att se över er verksamhets leverantörsutgifter och ta reda på vad vi på inköp kan hjälpa till med på ramavtalssidan för att förbättra er kvalitet och ekonomi. Vi bokar gärna ett möte med er fysiskt eller via Skype.

I övrigt tar vi gärna emot tankar och idéer kring leverantörer, nya avtalsområden och processförbättringar. Ni är alltid välkomna att maila oss!

Organisation inköp

Lars Petersson, inköpschef

Jenny Johnson, strategisk inköpare, 08 794 42 36

Mirnesa Zejnic, strategisk inköpare, 08 794 42 47

Claes Cakste, strategisk inköpare, 08 794 43 49

Simon Nybäck, strategisk inköpare, 0722 148 751

Malin Öberg, inköpsassistent, 08 429 69 02

För samtliga inköpsrelaterade frågor vänligen kontakta oss på: inkop@academedia.se.

Innehållsansvarig

Uppdaterad