Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Kom igång med IT

Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Välkommen till IT

AcadeMedia IT – fyra avdelningar som tillsammans ansvarar för hela koncernens IT-miljö. Den avdelning du främst kommer att komma i kontakt med är IT:s framsida – Servicedesk. Oss på Servicedesk kontaktar du när du behöver hjälp med bland annat din dator, telefon eller dina användaruppgifter.

Du kontaktar oss via servicewebben. Där har vi samlat allt som rör IT – guider, felanmälan, beställningar och information om driftstörningar. Där kan du enkelt söka efter svaret på din fråga. Hittar du inte svaret registrerar du ett ärende så får du svar så snart som möjligt.

Vid brådskande ärenden kan du ringa oss, på 0771 – 79 44 00, vardagar mellan 08:00 och 17:00. Har du en snabb fråga kan du chatta med oss i servicewebben – samma öppettider gäller där.

Lösenord

Det första du behöver för att komma igång är ditt användarnamn och lösenord. De använder du för att logga in på en rad olika platser, till exempel i arbetsdatorn, e-posten, medarbetarwebben, SchoolSoft, fjärrskrivbordet och så vidare.

  • Användarnamn och lösenord genereras i lönesystemet och skickas ut till din chef.

Lösenordet måste bytas var fjärde månad. Det görs inga undantag från denna regel. Du kommer att få en påminnelse när det är dags att byta lösenord.

  • Du byter lösenord och kan registrera dig för lösenordsåterställning på kontowebben.

Ett exempel på användarnamn är Anna.Andersson12. Alla användarnamn består av förnamn.efternamn och en eventuell siffra betyder att det finns flera personer med samma namn inom koncernen.

E-post

Nu när du har ditt användarnamn och lösenord är det dags att komma igång med e-post i din dator. Din PC eller Mac är redan utrustad med programmet Outlook. När du öppnar det för första gången kommer du bli ombedd att fylla i dessa uppgifter:

  • E-postadress: Här skriver du in ditt användarnamn och avslutar det med “@learnet.se”. Då får systemet automatiskt rätt e-postadress. Skriver du in din vanliga e-postadress, inklusive @pysslingen.se, @dbgy.se, @hermods.se och så vidare, kommer det däremot inte att fungera.
  • Lösenord: Använd det lösenord du fått av din chef.

Behöver du komma åt din e-post från en annan dator än din arbetsdator är webbmailen enklast. Det samma gäller om du arbetar på en Chromebook. Den kommer du åt på outlook.com/academedia.se. Du använder dina vanliga inloggningsuppgifter.

Använder din skola Google Mail loggar du in på mail.google.com.

Servicewebben

För att komma igång med fler verktyg som underlättar ditt arbete, finns det guider på servicewebben. Som nyanställd är man oftast i störst behov av:

Vi uppdaterar servicewebben och lägger till fler guider löpande. Saknar du något? Ge gärna ett förslag här.

Innehållsansvarig

Uppdaterad