Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Kris

×

Vid akut risk för liv eller hälsa – ring alltid först 112.

Krisledning AcadeMedia

Paula Hammerskog
073 334 87 50
Paula.hammerskog@academedia.se

Rutiner vid en kris/allvarlig händelse

  1. Ring din närmaste chef.
  2. Börja dokumentera det som hänt/händer.
  3. Informera AcadeMedias krisledning via telefon, sms eller mail. Försäkra dig om att meddelandet är mottaget.
  4. Samla fakta om händelsen och dokumentera kontinuerligt.
  5. Analysera situationen, till exempel möjliga och troliga händelseförlopp. (Vad kan vi göra själva? Vad behöver vi hjälp med?)
  6. Arbeta tillsammans med segmentets eller AcadeMedias krisledning. AcadeMedias krisledning måste alltid vara informerad.

Förmåner, rabatter och försäkringar

Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Förmånswebben

I förmånswebben kan du som arbetar på AcadeMedia se hela din kompensation, hitta information om pension och försäkringar, beställa personalförmåner och mycket annat.

Logga in

Gå till förmånswebben. Som inloggningsuppgifter använder du samma användarnamn och lösenord som du har till din dator och e-post. Du kan också logga in med BankID/mobilt BankID. Förmånswebben finns även att ladda ned som app till din telefon. Appen heter Benify och finns tillgänglig för både iPhone och Android.

För att ha tillgång till förmånswebben behöver du vara tillsvidareanställd, provanställd eller ha en tidsbegränsad anställning längre än tre månader. Medarbetare som är timavlönade, tjänstlediga utan lön eller har en tidsbegränsad anställning med en anställningstid som understiger tre månader,  har inte tillgång till förmånswebben.

Det här finns i förmånswebben

Nedan finner du ett urval av det som du har tillgång till i förmånswebben.

Din totala kompensation
Du får en lättöverskådlig sammanställning av din totala kompensation som bland annat innehåller din lön, pension, försäkringar och semester.

Lönespecifikationer
Du ser din lönespecifikation med förklaringar till vad de olika raderna på specifikationen betyder.  Slutar du inom AcadeMedia har du tillgång till dina lönespecifikationer i förmånswebben under 13 månader efter din sista arbetsdag.

Friskvårdsbidrag
Du ser hur mycket du har i friskvårdsbidrag, hur mycket du har nyttjat och hur mycket som finns kvar att använda. I förmånswebben registerar du dina friskvårdskvitton och du kan dessutom köpa dina friskvårdsaktiviteter direkt där igenom och får då även rabatter på olika leverantörer.

På sidan Friskvård kan du läsa mer om friskvårdsbidraget. Där finns också information för dig som har rätt till friskvårdsbidrag men som inte har tillgång till förmånswebben.

LifePlan
Du får tillgång till Lifeplan efter att ha undertecknat en fullmakt via BankID. I Lifeplan ser du din samlade pension, allmän pension, tjänstepension från olika arbetsgivare samt eventuellt privat pensionssparande. Du får även en webbaserad oberoende pensionsrådgivning. Lifeplans idé är att ge råd om fonder som har lägre avgifter och rätt risknivå för varje individ. Du kontaktar sedan själv försäkringsbolaget för att genomföra eventuellt fondbyte. Lifeplan råder dig inte att flytta kapital mellan olika försäkringsbolag då det är förknippat med höga avgifter utan försöker optimera placeringen hos varje bolag.

Handla mot löneavdrag
Du kan köpa exempelvis matkassar, biobiljetter, årskort i kollektivtrafik mot löneavdrag. Förmåner mot löneavdrag kan användas fram till och med en månad innan en medarbetares anställning löper ut.

Rabatter
Du har tillgång till en mängd rabatter på allt från stora hemelektronikkedjor till resor.

Kontakt

Undrar du hur du genomför en beställning eller har du andra frågor om förmånswebben? Välkommen att kontakta Benify på 08-210 200 eller support@benify.se, de har öppet mellan 09.00-17.00 alla vardagar.

Dina kontaktuppgifter i förmånswebben hämtas från AcadeMedias HR-system. Detta uppdateras automatiskt med aktuella folkbokföringsadresser en gång i månaden och aktuella e-postadresser till arbetet flera gånger per månad.

Har du några önskemål på leverantörer kan du kontakta formanswebben@academedia.se.

Innehållsansvarig

Uppdaterad