Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Kris

×

Vid akut risk för liv eller hälsa – ring alltid först 112.

Krisledning AcadeMedia

Paula Hammerskog
073 334 87 50
Paula.hammerskog@academedia.se

Rutiner vid en kris/allvarlig händelse

  1. Ring din närmaste chef.
  2. Börja dokumentera det som hänt/händer.
  3. Informera AcadeMedias krisledning via telefon, sms eller mail. Försäkra dig om att meddelandet är mottaget.
  4. Samla fakta om händelsen och dokumentera kontinuerligt.
  5. Analysera situationen, till exempel möjliga och troliga händelseförlopp. (Vad kan vi göra själva? Vad behöver vi hjälp med?)
  6. Arbeta tillsammans med segmentets eller AcadeMedias krisledning. AcadeMedias krisledning måste alltid vara informerad.

Workplace – utbildningssveriges största community 

Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Flera tusen medarbetare inom grundskola och gymnasiet har redan aktiverat sina konton och hundratals diskussionsgrupper har skapats. På Workplace knyter du nya kontakter med kollegor i hela landet och pratar om sådant som just du är intresserad av – oavsett om du är lärare, kurator, kock, administratör eller något annat. På Workplace kan du dela idéer, ställa frågor eller bara följa med i diskussioner som du tycker är intressanta. Se det som ett professionellt nätverk, eller som ett digitalt fikarum – Workplace blir vad du själv gör det till.

 

Hur funkar det?

Det ser ut och funkar ungefär som Facebook – men din profil är knuten till din yrkesroll. Alla kan skapa ämnesspecifika grupper och gå med i de som redan skapats. Du kan självklart också chatta, följa andra och skriva egna statusuppdateringar. Ja, som Facebook, fast på jobbet.

Workplace ersätter inte något som redan finns men det skapar förutsättningar för något som länge saknats. En digital arena där vi på allvar kan ta vara på AcadeMedias samlade kompetens och erfarenhet.

Mejla workplace@academedia.se så hjälper vi dig. Därefter loggar du in på academedia.workplace.com

Av medarbetare, för medarbetare. Välkommen in i gemenskapen!

 

Ladda ner appen

Du kan använda Workplace både genom att logga in på academedia.workplace.com på din dator eller ladda ner appen ”Workplace från Facebook”. Om du vill använda chatten på din mobil kan du ladda ner appen ”Workplace Chat by Facebook”.

 

Röster om Workplace

 

Stefan Lindh, rektor (bild 1)
”Jag uppskattar att det är ett öppet forum för alla medarbetare, men inom vissa professionella ramar som gör att fokus alltid ligger på rätt saker och att det såklart alltid är en god ton. Jag vill också tipsa om Workplace-chatten som är ett perfekt sätt för att snabbt kommunicera kollegor emellan i olika grupper och med andra utanför skolan. Vi använder chatten nästan dagligen i vår rektorsgrupp”.

Lars Skarke, lärare (bild 2)
”Jag använder Workplace för att driva Krimportalen som är tänkt att vara ett nätverk för lärare. Utöver det använder jag Workplace främst för att få snabba svar i digitala frågor. Jag uppskattar tillgängligheten och formatet. Det är enkelt att använda och ett bra sätt att knyta kontakt”.

Erik Näsström, lärare (bild 3)
”Mitt motto som jag försöker följa är ”Sharing is caring”. Eftersom AcadeMedia är så stora kan vi tillsammans skapa en stor gemensam kunskapsbank i Workplace som är öppen för alla. Jag vill tipsa om gruppen “Administratörer inom gymnasiet” – det är en fantastisk källa till hjälp om både det ena och det andra som rör det vardagliga arbetet”.

Anna Blomqvist, måltidsutvecklare (bild 4)
”Jag gillar Workplace för att vi enkelt sätt kan nå vår kökspersonal med inspiration och information. Vi kan också skapa oss en bild av hur behov och intresse ser ut genom exempelvis omröstningar. Det är ett levande forum där vi och våra kollegor både kan fungera som mottagare och avsändare”. 

 

Tips på grupper

För administratörer och dig som vill ha koll på skolans digitala verktyg:

Skolutveckling och kompetensutveckling

För EHT och andra yrkesgrupper i skolan: 

För ämneslärare: 

För kontorsmedarbetare:

 

Exempel från administratörsgruppen

Innehållsansvarig

Uppdaterad