Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Måltid

Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

AcadeMedia Måltid

AcadeMedia är idag ett av nordens största utbildningsföretag.

Inom AcadeMedia serveras cirka 75 000 luncher varje dag, vilka är en viktig del för en fungerande verksamhet. Många av luncherna tillagas och serveras från våra egna kök med våra egna kockar. Ibland finns inte förutsättningarna för det och skolorna använder sig istället för alternativa måltidslösningar såsom intern catering, extern catering eller elevkort.

På AcadeMedia arbetar idag tre personer med matrelaterade frågor. Vi hanterar allt från inköp, upphandling och valet av leverantörer till att stötta rektorer i ekonomiska frågor och våra kockar i det dagliga arbetet. Vårt främsta uppdrag är att utveckla skolmaten i en hållbar riktning där våra tre ledord är kvalitet, hälsa och miljö. Ledorden ska genomsyra hela vår verksamhet, från inköp till vad som serveras på tallriken.

Hos oss kan du förvänta dig stöd i frågor som rör till exempel vår måltidspolicy, köksekonomi, kvalitetsfrågor, kökspersonalfrågor, menyplanering, näringsberäkningar, köksutrustning, rekrytering, nätverksträffar för kockar, verksamhetsbesök, hygienfrågor, HACCP och allt däremellan.

Via Academy erbjuder vi även kostnadsfria utbildningar, både praktiska och teoretiska, inom vårt fokusområde.

Vi driver också köket på Campus Södermalm som dagligen lagar mat till 1200 barn och elever på Vittra, Sjölins och ProCivitas.

Vi utgår från AcadeMedias måltidspolicy som ligger till grund för vår kvalitetssäkring i våra kök.

Vi som arbetar med måltid är:

Rickard Lundberg, som är måltidsansvarig på AcadeMedia och arbetar med att utveckla skolmaten inom Pysslingen, Vittra och våra gymnasieskolor. Han har lång erfarenhet av det praktiska arbetet inom kök och har jobbat med allt från skärgårdskrogar till företagsmatsalar i ledande positioner och även vunnit guld i Culinary Olympics 2012.

Rickard ansvarar för Pysslingen Förskolor region 1 och 2, Pysslingen Skolor samt Vittra.

Anna Blomqvist, som arbetar som måltidsutvecklare inom Pysslingen, Vittra och våra gymnasieskolor. Hon är utbildad kock samt hälsocoach för barn och ungdom och har cirka 20 års erfarenhet inom branschen fördelat på krogar, lunchrestauranger, herrgårdar och skolrestauranger där hon främst har jobbat i ledande position sedan 2001.

Anna ansvarar för Pysslingen Förskolor region 3 och Pysslingen Skolor.

Claes Cakste arbetar som avtalsansvarig och tillhör AcadeMedia Support AB och inköpsavdelningen. Claes ansvarar för förhandlingar kring priser, ramavtal och villkor gällande mat och catering, köksbemanning och köksservice samt kontorsmaterial för Pysslingen för- och grundskolor, Vittra och våra gymnasieskolor. Claes har de senaste tio åren arbetat med inköp och kommer senast från Menigo, en matgrossist som levererar mat och dryck till både privata- och kommunala kunder.

Kontakt

För att vi ska kunna göra ett bra jobb behöver vi inspel från er. Tveka inte att höra av er!

Rickard.Lundberg@academedia.se 08-794 42 74

Anna.Blomqvist@academedia.se 08-794 42 01

Claes.Cakste@academedia.se 08-794 43 49

Innehållsansvarig

Uppdaterad