Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Opinionsbildning

Denna sida är en del av AcadeMedias medarbetarwebb

Det är viktigt för oss som friskoleföretag att politiker och andra opinionsbildare vet vad vi gör. Det finns många myter om friskolor, och ett av våra uppdrag är att avliva dessa myter en efter en. Vi har här samlat tips och praktisk information kring opinionsbildning. Du också kan läsa mer på Friskolornas Riksförbunds webbplats. Där finns även en liten guide till hur du kan jobba med politikerbesök på din skola.

Bjud in opinionsbildare

Den bästa opinionsbildningen är att bjuda in lokala politiker och andra intressenter till våra skolor och berätta om vad vi gör. Politiker gör gärna arbetsplatsbesök, skolan är en av Sveriges största arbetsplatser där hundratusentals lärare, elever och andra jobbar.

Det är viktigt att inte bara bjuda in sådana politiker och opinionsbildare (exempelvis ledarskribenter) som vi vet stödjer friskolor som idé – det är lika viktigt att prata med kritiker.

På denna sida finns en liten guide att utgå ifrån. I den finns både förklaringar till varför det är bra att bjuda in politiker till skolan och tips på hur man kan göra det.

Vill du ha mer hjälp med att komma igång? Kontakta Annette Lilliestierna.

Relaterade länkar

Friskolornas Riksförbund

Innehållsansvarig

Uppdaterad